Mesajul Bisericii după marşul LGBT: Homosexualitatea a fost, este și va rămâne ne-firească

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Patriarhia a transmis un mesaj după marșul LGBT, care a fost făcut public de către purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, care  aafirmat că „homosexualitatea a fost, este și va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omenești create de Dumnezeu”.

„În legătură cu recentele manifestații publice LGBT și contramanifestațiile provocate de acestea, a fost solicitat și un punct de vedere al Patriarhiei. Acesta este următorul: . Creștinismul și Biserica evită cu discernământ ridicolul, grotescul, manifestările stridente și zgomotoase. Evident, homosexualitatea a fost, este și va rămâne ne-firească, fiind unul dintre păcatele (ratările) orientate împotriva firii omenești create de Dumnezeu cu un sens moral și spiritual profund”, a transmis Vasile Bănescu.

De asemenea, mesajul Patriarhiei continuă să denunțe homosexualitatea.

„În homosexualitate, ca și în orice păcat sau viciu al nostru, nu există un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic și nu se confundă cu plăcerea și individualismul mărginite de biologic. Omul este o ființă liberă, rațională, datoare să-și umple viața cu sens. Noi toti reușim asta în grade diferite sau deloc. În miezul creștinismului se află libertatea responsabilă, iubirea <rațională> (agapică) și fidelitatea față de Adevăr/ Hristos și cuvintele Lui din Evanghelii”, mai arată el în mesajul transmis.

„Credința, speranța și dragostea orientate spre celălalt sunt cartea de vizită a oricărui creștin real, deci realist. Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care noțiunile de „căsătorie” si „familie” sunt luate cu asalt, încercându-se forțarea lor și atașarea oficială de homosexualitate este și va fi totdeauna denunțată ferm de Biserica Ortodoxă. Întrucât căsătoria/ familia rezultată din ea este o instituție multimilenară care a fost rezervată dintotdeauna și în toate culturile lumii exclusiv unirii firești dintre un bărbat și o femeie, o instituție fondată pe rațiuni adânci, inclusiv înalt spirituale, legate de mersul omenirii înainte”, a mai spus Vasile Bănescu în mesajul Patriarhiei cu ocazia marșului Bucharest Pride 2023.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: