Metrorex: abonamente gratuite pentru elevi și reduse cu 90% pentru studenți

Metrou Bucureşti
Sursa foto: FACEBOOK / METROREX

Elevii și studenții beneficiază de facilitățile prevăzute în Legile Educației (198 și 199 din 2023), a anunțat miercuri, Metrorex.

Anunțul oficial al companiei vine după ce, timp de 3 zile, elevii și studenții nu au putut să beneficieze de această facilitate, acordată printr-o lege care a intrat în vigoare duminică, 3 septembrie. Gratuitatea pentru elevi era acordată de principalele societăți de transport, astfel că singurii care nu beneficiau de reducere erau studenții.

Societatea de Transport București (STB) nu acordă în continuare această reducere pentru studenți și invocă neclarități privind modalitatea de efectuare a decontului.

Mâine, joi, este programată o ședință de guvern în care ar urma să se aprobe și normele metodologice pentru aplicarea acestor facilități la transport.

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL