MI5 ia în considerare creşterea nivelului de ameninţare teroristă în Marea Britanie

Israel Gaza Hamas
Sursa foto: X

Şefii serviciilor de informaţii britanice iau în considerare posibilitatea de a pune Marea Britanie în stare de alertă maximă în cazul unui atac terorist, în contextul în care tensiunile cresc în întreaga lume după izbucnirea războiului dintre Hamas şi Israel, scrie Politico.

Potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune, oficialii analizează dacă să ridice nivelul de alertă teroristă al guvernului la „critic”, starea maximă de vigilenţă.

Nivelul actual este stabilit la „substanţial”, ceea ce înseamnă că un atac este „probabil”, conform definiţiilor guvernului. Ridicarea acestuia cu două niveluri la „critic” ar însemna că serviciile de informaţii şi de securitate consideră că un atac este „foarte probabil în viitorul apropiat”.

Nu a fost luată nicio decizie finală, potrivit acestor persoane, care au discutat chestiuni sensibile de securitate sub rezerva anonimatului. De asemenea, nivelul ar putea rămâne acelaşi sau ar putea fi ridicat cu o treaptă la „sever”.

Oficialii de securitate din Occident au evaluat ameninţarea violenţei inspirată de atacurile Hamas din 7 octombrie în Israel, precum şi de represaliile israeliene din Gaza. În Europa au avut loc deja două atacuri mortale în ultimele zile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL