Microbuz înmatriculat în România, accident la Budapesta. În mașină erau migranți ilegali

microbuz-romania
Captura video

Un microbuz de marfă înmatriculat în România a intrat, duminică dimineaţă, în vehiculul din faţa sa pe un bulevard din Budapesta, iar după ce şoferul a fugit de la locul accidentului, s-a descoperit că în maşina românească erau înghesuiţi peste 20 de imigranţi ilegali, nouă dintre aceştia fiind răniţi, dintre care unul grav, relatează MTI.

Microbuzul care transporta străinii se deplasa pe Bulevardul Muzeului dinspre Astoria spre Piaţa Kálvin când s-a ciocnit cu maşina din faţa sa în circumstanţe încă neclare. Partea frontală stângă a dubei a fost avariată. În imaginile prezentate la televiziunea M1, se vede că dubiţa, marca Ford, are numere de înamtriculare româneşti, din judeţul Mehedinţi.

Paramedicii au transportat o persoană la spital cu răni grave şi opt cu răni uşoare.

Şoferul – suspectat de trafic de persoane – a sărit din maşină după accident şi a fugit.

Accidentul face obiectul unei anchete cu autor necunoscut.

Poliţia maghiară a declarat că 23 de cetăţeni sirieni au fost reţinuţi la locul accidentului de pe Bulevardul Muzeului.

După coliziune, poliţia a arestat la scurt timp 12 migranţi în Piaţa Fővám, nu departe de locul accidentului. Cei 12 imigranţi ilegali nu au putut prezenta nicio dovadă a identităţii lor. Aceste 12 persoane făceau parte dintre pasagerii din dubă, dar au părăsit locul faptei înainte de sosirea poliţiei. Au fost găsiţi ulterior de poliţie în Piaţa Fővám din apropiere. Potrivit televiziunii M1, mai mulţi dintre ei s-au identificat ca fiind kurzi sau turci. Întrucât nu şi-au putut dovedi identitatea, toţi au fost duşi la poliţie, care a deschis o anchetă penală şi pentru trafic de persoane

Migranţii – peste 20 de persoane – erau înghesuiţi în duba de marfă, care nu avea geamuri sau locuri pentru pasageri. De aceea, şoferul riscă, pe lângă infracţiunea de trafic de persoane, să fie acuzat şi de tortură. Anchetatorii analizează, de asemenea, dacă şoferul ar fi putut să comită şi alte infracţiuni, cum ar fi neacordarea de asistenţă, relatează news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: