Migrație / Azil în UE: Germania votează pentru un compromis

Twitter/ steag Germania
Sursă foto: Twitter

Germania a dat joi undă verde unei prevederi esenţiale din pactul privind migraţia şi azilul, ceea ce deschide calea unui acord al statelor membre ale UE şi la deblocarea negocierilor dificile cu Parlamentul European în legătură cu reforma sistemului european de azil.

Textul în cauză se referă la un mecanism de criză menit să contribuie la o reacţie europeană în cazul unui aflux masiv de migranţi într-o ţară a Uniunii Europene, aşa cum a fost cazul în timpul crizei migraţiei din 2015-2016. Acest mecanism prevede un regim mai puţin favorabil solicitanţilor de azil decât procedurile obişnuite.

„Astăzi noi vom vota în favoarea compromisului”, a declarat ministrul german de interne Nancy Faeser în timpul reuniunii cu omologii săi din Uniunea Europeană.

Mecanismul de criză va prelungi durata posibilă a detenţiei unui migrant la frontierele externe ale UE şi ar permite proceduri de examinare mai rapide şi simplificate a cererilor de azil pentru un număr mai mare de persoane exilate (cele care vin din ţări unde rata de răspuns pozitiv la cererile de azil este mai mică de 75%), pentru a le putea returna mai uşor.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: