Tudose: Se discută în continuare despre comasarea alegerilor pentru că lumea devine ostilă

Mihai Tudose
Sursa foto: Inquam / Sabin Cirstoveanu

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a afirmat, sâmbătă, că încă nu s-a luat o decizie privind comasarea alegerilor în România, dar discuţiile pe această temă vor continua, pentru că ”lumea la un moment dat devine ostilă la acest exerciţiu democratic”. Dacă nu se comasează alegerile, Tudose afirmă că va fi ”spectacol”, iar procesul educaţional va fi perturbat.

”Eu încă nu ştiu să se fi hotărât, ştiu că sunt discuţii, vom avea discuţii în continuare. Am consultat, am fost în ţară, prin Ardeal, am avut săptămâna trecută consultări cu toate organizaţiile şi a fost o întrebare adresată deschis, există această variantă, voi ce spuneţi? Cam 95 la sută au spus că nu e o variantă rea. Din motive de confuzie a electoratului, ne chemaţi în fiecare duminică la vot. Ar trebui să vină cam de 5 ori la vot”, a declarat Mihai Tudose, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

El a adăugat că oamenii devin ostili, dacă sunt chemaţi de mai multe ori la vot.

”Lumea la un moment dat devine ostilă la acest exerciţiu democratic. Şi atunci ţinând cont de faptul că ai  două alegeri care nu pot fi mutate sub nicio formă, alegerile europarlamentare unde data este stabilită de Consiliu şi alegerile parlamentare, unde Constituţia prevede clar nişte termene, restul mai pot fi mutate. Este o idee, să vedem, dacă părţile bune sunt mai multe decât părţile rele. Nu este făcută această comasare împotriva cuva, că am auzit voci că, dom’le, comasarea asta e făcută împotriva la nu ştiu ce partid (…) Când plouă, plouă pe toată lumea”, a spus Tudose.

De asemenea, Mihai Tudose a explicat că în multe ţări din Europa alegerile europarlamentare au fost comasate cu cele locale. Acest lucru se întâmplă inclusiv în Belgia, acolo unde funcţionează Parlamentul European.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: