Miliardarii planetei își construiesc buncăre anti-apocalipsă și fortărețe

război în Israel
Sursa foto: timesofisrael.com

Cu gândul la apocalipsă și temându-se de izbucnirea unui al Treilea Război Mondial, cei mai bogați oameni ai planetei investesc milioane de dolari în diverse strategii de supraviețuire, precum buncăre care se întind pe mai multe niveluri, insule fortificate și sisteme tactice de apărare de ultimă oră, scrie Hollywood Reporter.

După filmul apocaliptic al lui Sam Esmail de pe Netflix, Leave the World Behind, și știrile care au apărut în luna decembrie despre buncărul de 500 de metri pătrați pe care Mark Zuckerberg îl construiește sub ferma sa din insula Kauai, afacerea cu adăposturi fortificate este în plină ascensiune. Cei mai bogați oameni ai planetei, care își permit să facă toate eforturile pentru a-și asigura supraviețuirea, o fac acum mai mult ca niciodată și, de multe ori, în moduri mult mai spectaculoase decât cabinele metalice ruginite prezentate în emisiuni ca Doomsday Preppers de pe National Geographic.

În încercarea de a se proteja de posibile pericole precum războaie civile, atacuri cibernetice, bombardamente nucleare, pene totale de curent și fenomene naturale drastice, mulți dintre ei lucrează direct cu antreprenori generali pentru a construi buncăre dotate cu tot ceea ce ar avea nevoie în caz că vine sfârșitul lumii, în timp ce alții apelează la anumite companii specializate.

„A devenit foarte aglomerat și pare că telefonul sună în continuu; pare că vine Al Treilea Război Mondial”, a spus Ron Hubbard, director general al companiei Atlas Survival Shelters din Texas. Întreaga „nebunie” a început după aflarea veștii despre buncărul lui Zuckerberg.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL