Ministerul de Externe: 40 de diplomați ruși la Bucureşti urmează să părăsească teritoriul României

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Ministerul de Externe anunţă că 40 de angajaţi ai misiunii diplomatice ruse la Bucureşti, împreună cu membrii de familie, urmează să părăsească teritoriul României la bordul unei aeronave civile aparţinând unei companii aeriene ruseşti. În contextul sancţiunilor impuse tuturor companiilor ruseşti la nivel european, aterizarea aeronavei este permisă în condiţii excepţionale.

„MAE informează că un număr de 40 de angajaţi ai misiunii diplomatice ruse la Bucureşti, împreună cu membrii de familie, urmează să părăsească teritoriul României la bordul unei aeronave civile aparţinând unei companii aeriene ruseşti. Această măsură reflectă punerea în aplicare a deciziei părţii române în termenul indicat, conform procedurilor utilizate de alte state membre UE în situaţii similare”,, a transmis, vineri, MAE, într-un comunicat de presă.

Potrivit ministerului, „cursa aeriană este autorizată în baza art. 3d, alin. (3), teza a II-a din Regulamentul (UE) nr. 833/2014 şi a art. 44 din Convenţia de la Viena din 18 aprilie 1961 cu privire la relaţiile diplomatice”.

Companiile ruseşti sunt vizate de o serie de sancţiuni la nivel internaţional, spaţiul aerian fiind închis în mod normal aeronavelor ruseşti.

„MAE reaminteşte că decizia României de reducere a personalului misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse la Bucureşti reflectă nivelul actual al relaţiilor bilaterale, în contextul declanşării de către Federaţia Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei”, a mai transmis MAE.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL