Ministerul Energiei: 278 de milioane de euro pentru investiţiile în capacităţi de stocare şi panouri fotovoltaice

Sursă foto: Facebook

Ministerul Energiei a relansat joi două apeluri de proiecte care privesc bateriile şi panourile fotovoltaice, suma totală alocată depăşind 278 de milioane euro, a anunţat instituţia într-un comunicat transmis AGERPRES.

Obiectivul apelului de proiecte „Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii)” este de a pune în funcţiune o capacitate de minimum 240 MW (sau 480 MWh) de stocare a energiei electrice în baterii, până la 30 iunie 2026, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul PNRR, în urma unui apel de proiecte cu criterii de selecţie care asigură conformitatea cu Ghidul tehnic „a nu prejudicia în mod semnificativ”. Apelul competitiv este deschis până la data de 21 martie, ora 0:00.

„Sunt eligibile achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construirea de capacităţi noi de stocare a energiei electrice în baterii şi construcţiile care fac obiectul proiectului de stocare a energiei electrice în baterii. Bugetul total aferent schemei este echivalentul în lei a sumei de 79.600.000 euro, calculat la cursul InforEuro din luna precedenta lansării procedurii de ofertare concurenţială (ianuarie 2024), fonduri europene asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul PNRR, investiţia I4”, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Energiei.

Potrivit sursei citate, pot aplica microîntreprinderile, întreprinderile mici, întreprinderile mijlocii şi întreprinderile mari care au înscrise în actul constitutiv activităţi privind producerea şi comercializarea de energie electrică, corespunzătoare diviziunii 35: „Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat” din clasificarea codurilor CAEN rev. 2 sau echivalent.

Apelul de proiecte „Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei electrice (baterii)” este aferent Investiţiei 4 PNRR – Lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare), precum şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice, Sub-măsura 4.3 – Sprijinirea investiţiilor în dezvoltarea capacităţilor de stocare a energiei elecrice (baterii).

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL