Ministerul Justiţiei: A fost semnat contractul de construire pentru noul penitenciar de la Berceni

Ministerul Justiției
Sursa foto: INQUAM / OCTAV GANEA

Ministerul Justiţiei anunţă vineri că a fost semnat contractul de construire pentru noul penitenciar de la Berceni, din judeţul Prahova, care va avea 1000 de locuri de detenţie calculate la standardul de 4 m2, iar dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru deţinuţii cu regim închis, restul de 100 de locuri fiind destinate deţinuţilor clasificaţi la regimul de maximă siguranţă. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a precizat că construcţia acestui penitenciar şi a celui de la Buzău reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că statul român face mari eforturi pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detenţie la standarde europene.

Ministerul Justiţiei anunţă că vineri a fost semnat contractul de execuţie lucrări a Penitenciarului de la Berceni, Jud. Prahova.

”Viitorul penitenciar va avea 1000 de locuri de detenţie calculate la standardul de 4 m2. Dintre acestea, 900 de locuri sunt pentru deţinuţii cu regim închis, restul de 100 de locuri fiind destinate deţinuţilor clasificaţi la regimul de maximă siguranţă. Prin crearea celor 1000 de noi locuri de cazare va creşte capacitatea de cazare pentru regimul maximă siguranţă şi închis a unităţilor penitenciare din regiunea de sud a ţării iar indicele mediu de ocupare va scădea, ajungând la un procent de ocupare sub 100%”, arată instituţia.

”Acest proiect, la fel ca şi cel de la Unguriu, din judeţul Buzău, este crucial pentru modernizarea sistemului penitenciar. Este important faptul că ambele proiecte au intrat în faza de execuţie a lucrărilor. Investiţia de la Berceni depăşeşte 850 mil lei. Construcţia celor două penitenciare reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că statul român face mari eforturi pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detenţie la standarde europene”, a afirmat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Ea a precizat că acestea sunt primele investiţii pornite de la zero după mulţi ani dar lor li se adaugă proiectele anuale de amenajare a noi locuri de detenţie în penitenciarele existente, inclusiv cele 1275 planificate pentru anul acesta. ”Este foarte important faptul că nimeni nu va mai putea invoca aspecte din trecut care ţineau de condiţiile de detenţie pentru a se sustrage de la executarea pedepselor cu închisoarea. Lucrurile sunt deja radical schimbate” a menţionat Gorghiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL