Ministrul Culturii: Moratoriu privind eliminarea inechităţilor salariale ale personalului din muzee

Sursa foto: Facebook

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat, vineri, că a agreat un moratoriu, împreună cu sindicatele din Cultură şi Presă, astfel încât să fie eliminate inechităţile salariale ale personalului din muzee.

„Prima întâlnire de anul acesta am avut-o cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Cultură şi Presă, Culturmedia, la sediul Ministerului Culturii. Am agreat un Moratoriu, până la data de 1 februarie, astfel încât, în urma discuţiilor pe care le vom avea săptămâna viitoare la sediul Guvernului, să identificăm, până la data agreată, soluţiile legale de a elimina inechităţile salariale care afectează personalul din muzee, instituţii acreditate de prestigiu”, a precizat pe Facebook Raluca Turcan.

Potrivit ministrului Culturii, această inechitate va fi corectată.

„Aşa cum am reuşit în ultimele luni să corectăm şi alte situaţii injuste în salarizarea specialiştilor din sectorul cultural şi chiar să obţinem majorări salariale consistente de la 1 ianuarie, tot aşa vom încerca, în cadrul Guvernului, sa corectăm această inechitate”, a transmis Raluca Turcan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: