Ministrul Finanţelor: Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare

Sursa: economica.net

Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare iar structurile teritoriale judeţene au un singur scop, acela de a face ANAF mai puternică în combaterea evaziunii fiscale, pentru că sunt deja destui ani de când încercăm să combatem activitatea economică ilicită din birouri, susţine ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Reacţia ministrului de resort vine după ce Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Actul normativ prevede reorganizarea activităţii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, pe structuri judeţene de antifraudă fiscală, măsură care, potrivit autorităţilor, va duce la eficientizarea activităţii, operativitatea verificărilor şi creşterea calităţii controalelor.

„Ce am urmărit? În primul rând, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. De ce? Pentru că este nevoie să putem întreprinde permanent, la orice oră, acţiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar şi în orice loc, indiferent de forma sub care se desfăşoară activităţi economice. Datele din RO e-Factura, RO e-Transport şi RO e-Sigiliu vor ajunge în scurt timp să-şi producă efectele: numărul de acţiuni operative de control ar trebui să crească exponenţial. Tocmai de aceea e necesară consolidarea funcţiei ocupate de cei care efectuează controlul antifraudă. Vin şi cu o precizare pentru cârcotaşii care sunt obişnuiţi doar să critice, fără să pună vreo soluţie reală pe masă: Antifrauda nu se reînfiinţează pentru a relua vechile obiceiuri ale Gărzii Financiare. Structurile teritoriale judeţene ale inspecţiei antifraudă au un singur scop: să facă mai puternic ANAF în combaterea evaziunii fiscale şi în lupta cu activităţile economice ilicite. Sunt deja destui ani în care încercăm să combatem activitatea economică ilicită din birouri. Sunt deja destui ani în care am rămas codaşi la colectare”, a scris joi seara ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.

El a explicat că prin ordonanţa adoptată joi au fost introduse reglementări noi pentru atragerea răspunderii şi a anunţat că este în lucru şi un cod de integritate pentru inspectorii fiscali şi cei vamali astfel încât cei care au incidente de integritate vor ajunge să fie aspru sancţionaţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: