Ministrul german de interne anunţă instituirea temporară de controale la toate graniţele Germaniei pentru Euro 2024

Sursa: dw.com

Ministrul de interne german, Nancy Faeser, a anunţat că vor fi instituite temporar controale la toate graniţele Germaniei pe parcursul Campionatului european de fotbal care are loc în această vară, informează marţi dpa.

Vom desfăşura controale temporare la frontieră la toate graniţele Germaniei pe parcursul campionatului, pentru a împiedica posibili autori ale unor violenţe să intre în ţară„, a declarat Faeser, citată în ediţia de marţi a cotidianului regional german Rheinische Post, potrivit Agerpres.

Măsura este necesară pentru a asigura cea mai bună protecţie posibilă acestui eveniment internaţional major, potrivit ministrului.

Se pune accentul pe protecţia împotriva extremiştilor, huliganilor şi alte elemente violente, precum şi pe securitatea reţelelor informatice în faţa atacurilor cibernetice, a menţionat ea.

Euro 2024 începe în Germania pe 14 iunie, finala fiind prevăzută pentru 14 iulie.

În 2006, Germania a suspendat temporar acordul european privind renunţarea la controalele de frontieră înainte şi în cursul Cupei mondiale.

Nancy Faeser a indicat recent că are în vedere introducerea de controale temporare la frontieră pe parcursul campionatului european.

La jumătatea lunii trecute, ministrul de interne german a prelungit controalele la frontierele terestre cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia până la jumătatea lui iunie, într-o încercare de a pune capăt contrabandei şi migraţiei ilegale.

Toate aceste patru ţări sunt membre ale Spaţiului Schengen de liberă circulaţie, adică în mod normal nu există controale la graniţă, ci doar controale aleatorii foarte limitate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: