Ministrul Turismului: Alba are potenţial incontestabil, dar puţin fructificat

Sursa foto: Ştefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, susţine că judeţul Alba are un potenţial turistic incontestabil, însă statisticile arată că acest potenţial este prea puţin fructificat.

Oficialul a efectuat duminică o vizită la Alba-Iulia.

,,O vizită în Alba Iulia trebuie să înceapă cu Cetatea Alba-Carolina. Încărcătura istorică a locului este foarte mare și trebuie cunoscută atât de români, cât și de străini. Aici a existat un castru roman, apoi în 1715 a început construcția fortificației, a cetății medievale. Momentele importante ale istoriei noastre, culminând cu Marea Unire de la 1 decembrie 1918, sunt strâns legate de Alba Iulia.”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Acesta a precizat că județul Alba și Alba Iulia au un potențial turistic de necontestat. Din păcate, datele statistice și studiile arată că acest potențial este prea puțin fructificat.

,,Strategiile locale sunt foarte importante pentru dezvoltarea potențialului turistic și atragerea turiștilor români și străini. Parteneriatul între autoritățile locale și antreprenori este esențial și el se poate realiza prin inițierea unui OMD (organizație pentru managementul destinației). Despre potențialul turistic al județului Alba am discutat cu eurodeputatul Victor Negrescu și subprefectul Corneliu Muresan.”, a mai informat Ştefan Radu Oprea, potrivit adevarul.ro.

La începutul acestei săptămâni, ministrul a semnat a Năvodari avizul de înfiinţare a Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD) ,,Staţiunea Mamaia Nord”.

,,Îmi doresc să promovăm turismul românesc şi cred că putem reuşi doar printr-o conlucrare bună între instituţiile statului, inclusiv cele de control, şi reprezentanţii mediului de afaceri şi desigur, noi, echipa de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Guvernul României şi-a asumat atragerea tuturor fondurilor prin PNRR alocate organizaţiilor de management al destinaţiei. În total, vorbim despre 10 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro pentru dezvoltarea OMD-urilor (pe proiecte de infrastructură menite să sporească accesibilitatea, sustenabilitatea şi dezvoltarea destinaţiilor) şi încă 2 milioane de euro pentru digitalizarea destinaţiilor turistice şi elaborarea strategiilor de dezvoltare şi marketing turistic„, a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL