Ministrul Adrian Câciu a semnat contracte de finanțare pentru susținerea colectării selective a deșeurilor

Ministrul Adrian Câciu a semnat vineri contracte de finanțare în valoare de 47,5 lei pentru susținerea colectării selective a deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud, prin Programul Operațional Infrastructură Mare

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și directorul executiv ADI pentru Gestionarea integrată a deșeurilor municipale în județul Bistrița-Năsăud, Cristian Marius Niculae au semnat vineri,contractul de finanțare „Recipiente de colectare a deșeurilor pentru dezvoltarea și modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Bistrița-Năsăud”.

Contractul are o valoare totală de aproximativ 47,5 milioane lei, din care circa 27 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare.

„Felicit Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și toate unitățile administrativ-teritoriale care s-au asociat pentru realizarea acestui proiect care va contribui la îmbunătățirea condițiilor de mediu și, în consecință, la creșterea calității vieții locuitorilor din acest județ. Mizăm pe eforturile fiecărui beneficiar în implementarea proiectelor mai ales acum, când ne apropiem de încheierea exercițiului financiar multianual 2014-2020. Vă reamintesc că din suma alocată pot fi decontate cheltuieli realizate până la sfârșitul acestui an, iar România trebuie să maximizeze rata de absorbție a fondurilor europene”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

Ne bucurăm să semnăm astăzi un proiect important pentru noi, proiect ce va susține creșterea ratei de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a deșeurilor și va contribui semnificativ în atingerea țintei de reutilizare și reciclare a 50% din cantitatea de deşeuri reciclabile (hârtie, metal, plastic, sticlă și textile) până în 2025, de la nivelul întregului județ. Am găsit multă deschidere la MIPE și vrem să continuăm relația de bună colaborare între autoritățile locale și centrale”, a subliniat Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Citește mai mult pe gandul.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: