Misiune imposibilă pe lotul 3 al Autostrăzii București Sud. ,,Progres insuficient, mobilizarea lasă mult de dorit”

Sursa foto:proinfrastructura.ro

Lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Sud, cel mai important lot de autostradă care trebuie deschis în 2024 riscă să rateze inaugurarea și în acest an (după ce a fost promis în 2022 pentru decembrie 2023), susține Asociația Pro Infrastructură care a publicat cele mai noi imagini de pe șantier. Lotul de 18 km. dintre Bragadiru (DN 6) și Autostrada A 1 Joița, constructorul Aktor (Grecia) a început anul de la 57 % execuție, dar după două luni cu vreme nesperat de bună șantierul nu pare că s-a ,,dezmorțit”

,,Termenul contractual de finalizare este aprilie 2024. Constructorul Aktor are șanse infime să dea în folosință lotul în decembrie. Progresul este insuficient, mobilizarea lasă foarte mult de dorit. În acest ritm, 2024 devine misiune imposibilă în câteva luni.” susține API.

Aktor și-a asumat finalizarea lotului 3 la sfârșitul lunii august, dar așteptările oficiale sunt pentru finalul anului. Chiar și pentru a reuși finalizarea în decembrie ar însemna un progres de 4 % execuție/lună ceea ce doar constructorii puternici care lucrează în 2 schimburi au reușit.

Asociația Pro Infrastructură a publicat imagini din dronă de sâmbătă, 2 martie 2024 :

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: