Moartea Alexandrei Ivanov: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava preia ancheta

Sursa foto: Alexandra Ivanov/ Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava au preluat ancheta în cazul tinerei moarte pe 18 august în Maternitatea din Botoşani, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia.

Potrivit acestuia, măsura a fost luată pentru a înlătura orice suspiciuni cu privire la desfăşurarea anchetei penale.

„Decizia a fost luată de parchetul ierarhic superior. A fost o decizie de comun acord cu cei de la Parchetul Curţii, iar cercetările care se fac acum sunt dispuse de procurorul de caz de la Parchetul Curţii”, a afirmat Chihaia.

Iniţial, cercetările în cazul morţii Alexandrei Ivanov au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, ele desfăşurându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit vinerea trecută, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL