Moderna a obţinut o finanţare de 750 de milioane de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri pentru gripă

Sursa foto: Pexels

Moderna a anunţat miercuri că divizia de ştiinţe a vieţii a fondului de investiţii Blackstone va oferi companiei 750 de milioane de dolari pentru a ajuta la finanţarea dezvoltării vaccinurilor sale antigripale, susţinând eforturile companiei de a promova mai multe tipuri de vaccinuri, în faţa unei scăderi abrupte a vânzărilor de vaccinuri împotriva COVID-19, transmite Reuters.

Compania dezvoltă mai multe vaccinuri noi, inclusiv pentru cancer şi virusul sinciţial respirator (RSV), ceea ce duce la cheltuieli mari pentru cercetare şi dezvoltare.

Finanţarea va reduce cheltuielile de cercetare şi dezvoltare, deşi Moderna a spus că încă intenţionează să cheltuie aproximativ 4,5 miliarde de dolari în acest an.

”Suntem încântaţi de acest lucru, deoarece îndeplineşte toate condiţiile”, a declarat directorul financiar James Mock în timpul evenimentului companiei Ziua vaccinurilor 2024.

”Ne permite să accelerăm programe noi. Ne permite să ne diversificăm fluxul de venituri şi reduce riscul, sincer, al programului pentru gripă, de asemenea”.

Blackstone Life Sciences va primi plăţi comerciale de referinţă şi redevenţe reduse, cu o singură cifră, pentru vaccinul antigripal, ca parte a acordului, a spus Moderna, al cărui singur produs comercializat este vaccinul său pentru COVID-19.

Moderna va plăti, de asemenea, către Blackstone o redevenţă proporţională pentru vaccinul combinat împotriva gripei şi COVID, dacă acesta va fi aprobat, pe baza valorii juste a componentei gripei, a spus Mock.

Compania ar lua în considerare acest model de finanţare a proiectelor pentru alte vaccinuri experimentale, dacă va fi nevoie, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL