Moldovenii au sărbătorit deschiderea negocierilor de aderare la UE. S-a scandat și numele României

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Peste 1.000 de persoane au marcat cu muzică şi dans, duminică, în curtea Preşedinţiei de la Chişinău, decizia istorică a Consiliului European de a deschide negocieri de aderare la UE cu Republica Moldova.

Preşedinta Maia Sandu şi ambasadorului UE în Moldova, Janis Mazeiks, au susţinut discursuri, apoi a urmat un program artistic, iar oamenii, veniţi cu steaguri ale UE şi ale Republicii Moldova, dar şi ale României, Italiei şi NATO, au încins hore în curtea Preşedinţiei.

Pe tot parcursul evenimentului, oamenii au scandat mesaje precum: „Bravo Maia Sandu”, „Ţineţi minte trei cuvinte: Maia Sandu – preşedinte”, „Trăiască România!”, „Europa”, „Pas cu pas în Europa”, „Moldova Europeană”.

Consiliul European a decis joi, 14 decembrie 2023, să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova şi a Ucrainei la Uniunea Europeană. Evenimentul „Sărbătorim Moldova Europeană”, anunţat de preşedinta Maia Sandu, a început la ora 14:00. În scuarul Preşedinţiei s-au adunat în jur de 1 500 de persoane, iar în mulţime au putut fi observaţi miniştrii Culturii, Afacerilor Interne, Sănătăţii şi Economiei.

În faţa intrării în clădirea Preşedinţiei a fost instalată o scenă pentru programul artistic şi discursurile oficialilor. În partea dreaptă a scenei, au fost amenajate standuri cu ceai şi vin fiert, care au au fost oferite gratis. Tot acolo a fost instalată şi o cabină foto pentru doritorii de a imortaliza momentul şi un panou, pe care oamenii au avut ocazia să lase mesaje în contextul deciziei Consiliului European. Iar în incinta Preşedinţiei au fost organizate activităţi de divertisment pentru copii, relatează NewsMaker.

În jurul orei 14:30, în scuarul Palatului prezidenţial şi-au făcut apariţia preşedinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean şi ambasadorul UE la Chişinău Janis Mazeiks. Pe parcursul evenimentului, Maia Sandu şi Dorin Recean au fost zăriţi în mulţime, în timp ce discutau şi făceau fotografii cu oamenii. La ora 15:00, şefa statului şi ambasadorul Mazeiks au urcat pe scenă, unde au susţinut discursuri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL