Monica Anisie, după cazul de la Şcoala ”Nicolae Titulescu”: Îmi doresc să înţeleg unde este problema

Sursa: news.ro

Senatoarea PNL Monica Anisie, fost ministru al Educaţiei, afirmă marţi în contextul cazului de abuz sexual de la la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Capitală că siguranţa copiilor în şcoli este responsabilitatea tuturor, de la profesor, autoritate publică locală, conducerea şcolii, inspectorat, până la părinţi. Ea anunţă că îşi doreşte să înţeleagă unde este problema şi cum o putem rezolva şi că trebuie acţionat chiar şi la nivel legislativ, dacă este cazul, astfel că va invita la un dialog public profesori, elevi, părinţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai ministerului Educaţiei, precum şi pe cei ai autorităţilor publice locale.

”Situaţia gravă care s-a întâmplat la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Capitală mă afectează enorm, atât ca profesor, cât şi ca părinte! Mi-e greu să înţeleg atitudinea pasivă şi lipsa de reacţie a conducerii şcolii într-un astfel de caz”, afirmă fostul ministru al Educaţiei într-o postare.

Monica Anisie precizează că ”siguranţa copiilor în şcoli este responsabilitatea tuturor, de la profesor, autoritate publică locală, conducerea şcolii, inspectorat, până la părinţi”.

”Trebuie să prioritizăm soluţionarea acestei probleme, să întărim supravegherea, să ne aigurăm că toţi copiii, la nevoie, beneficiază de consilierea şcolară, pentru a nu se mai repeta asemenea situaţii! Ca om care face politici publice în Educaţie, mă simt responsabilă să mă implic şi să corectez acolo unde este nevoie. Motiv pentru care, îmi doresc să înţeleg unde este problema şi cum o putem rezolva. Astfel că, voi invita la un dialog public profesori, elevi, părinţi, directori de şcoli, reprezentanţi ai inspectoratelor şcolare şi ai ministerului Educaţiei, precum şi pe cei ai autorităţilor publice locale, pe toţi cei pentru care siguranţa copiilor trebuie să fie prioritară, pe toţi cei care sunt obigaţi să apere dreptul copiilor la siguranţă în şcoli”, arată Monica Anisie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL