Mortalitatea din cauza cancerului intestinal, în creștere la tinerii din Europa

alcool
Sursă foto: Freepik

Numărul adulților tineri care își pierd viața din cauza cancerului intestinal (cunoscut și sub numele de cancer colorectal) este în creștere la nivel european, relevă un studiu care prezice ratele de mortalitate prin cancer, pentru anul 2024, în Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie.

Această tendință a fost semnalată pentru prima dată în ultimii 14 ani, de când experții în Oncologie fac aceste predicții anuale pentru țările europene. Obezitatea, activitatea fizică redusă și consumul excesiv de alcool sunt principalii factori care conduc la creșterea cazurilor de cancer intestinal în rândul generațiilor mai tinere, avertizează Societatea Europeană de Oncologie Medicală.

Stilul de viață nesănătos adoptat de tot mai mulți tineri contribuie la apariția cancerului la vârste mai fragede, avertizează autorii unui nou studiu, care prezice ratele de deces cauzate de mai multe tipuri de cancer în UE și Marea Britanie pentru 2024.

Cercetarea, publicată duminică în Annals of Oncology, revista oficială a Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO – European Society for Medical Oncology), arată că, în ciuda faptului că ratele mortalității cauzate de cancerul intestinal sunt în scădere, în general, în întreaga Europă, ratele de deces cauzate de acest tip de cancer în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 49 de ani este în  creștere în Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Potrivit experților ESMO, este pentru prima dată când a fost prezisă o creștere a ratelor de deces prin cancer intestinal în rândul adulților tineri din UE și confirmă o tendință din Marea Britanie pe care cercetătorii au remarcat-o pentru prima dată în 2021. Această boală, care este diagnosticată de obicei la persoanele de peste 50 de ani – aceasta fiind și vârsta de la care, în general, statele europene au programe de screening pentru depistarea precoce – este de așteptat să afecteze persoanele mai tinere, în următorii ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: