UPDATE Cel puţin 15 morţi şi 24 de răniţi în atacul armat de la Praga. Atacatorul a fost prins si eliminat

Sursă foto: Twitter - X / Voice of Europe

Poliția cehă a anunțat că mai multe persoane au fost ucise și „zeci” de persoane au fost rănite într-un schimb de focuri de armă semnalat în apropierea unei universități din centrul orașului Praga, potrivit BBC și Reuters. Poliția a precizat că atacatorul a fost „eliminat” și clădirea a fost evacuată.

UPDATE 19:30

Peste 15 persoane au fost ucise, iar alte 24 rănite, joi, într-un atac armat la Universitatea Carolină din Praga, anunţă poliţia cehă, relatează BBC News şi The Associated Press.

Autorul atacului, ”eliminat” de poliţişti, era un student la Facultatea de Arte a Universităţii Caroline, anunţă şeful Poliţiei din Praga.

Atacatorul era în vârstă de 24 de ani, originar dintr-un sat situat la 21 de kilometri de Praga, precizează el.

UPDATE 18:20

Bărbatul înarmat a ucis cel puţin zece persoane şi a rănit alte peste 30.

UPDATE 17:34

 Un jurnalist care studia la Praga a împărtășit o fotografie cu modul în care studenții s-au baricadat în timp ce așteptau să fie evacuați.

UPDATE 17:30

Invocând „evenimentele tragice de la Facultatea de Filosofie”, premierul ceh, Petr Fiala, și-a anulat planurile și se întoarce în capitală.

UPDATE 17:19

Atacatorul a fost prins si eliminat, anunță autoritățile.

„Atacatorul a fost eliminat. Întreaga clădire este în prezent evacuată și există mai mulți morți și zeci de răniți”, a anunțat poliția cehă pe rețelele de socializare.

––––

Persoane au fost ucise şi rănite într-un incident armat în apropierea unei universităţi situate în centrul capitalei cehe Praga, anunţă poliţia cehă, relatează BBC News.

Studenţi din universitate anunţă pe Internet că sunt blocaţi în clase, iar unele clase sunt evacuate, potrivit agenţiei cehe de presă, scrie The Guardian.

Poliţia cehă anunţă că intervine la un atac armat în centrul Pragăi, iar pe baza unor informaţii preliminare confirmă  existenţa unor morţi şi răniţi la faţa locului, potrivit ziarului britanic.

Presa scrie că incidentul a avut loc la Facultatea de Arte a Universităţii Caroline, în Piaţa Jan Palach.

Piaţa şi zona au fost închise, anunţă poliţia. Incidentul se află în desfăşurare, anunţă poliţia şi îndeamnă cetăţenii să stea departe de zona izolată şi să rămână înăuntru.

Universitatea Carolină se află în oraşul vechi din Praga, la aproximativ 500 de metri de Podul carol, o zonă turistică foarte frecventată.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: