Nadal, învins de Alcaraz la un meci demonstrativ: Este un lucru bun că nu-l voi mai înfrunta de multe ori

Sursa foto: ABC

Rafael Nadal a declarat că un lucru bun în apropierea sfârşitului carierei sale este că nu va trebui să se confrunte de prea multe ori cu Carlos Alcaraz, după ce spaniolul de 37 de ani a pierdut duminică în faţa compatriotului său, într-un meci demonstrativ la Las Vegas.

Nadal, care a câştigat 22 de titluri de Grand Slam, a adăugat că viitorul tenisului spaniol este pe mâini bune cu tânărul de 20 de ani. Alcaraz a câştigat deja turnee majore la US Open şi Wimbledon şi se află pe locul doi în lume, după Novak Djokovici.

În mai mult de două ore de joc, cel mai tânăr dintre cei doi spanioli s-a impus în cele din urmă în setul al treilea, disputat sub forma unui super tie-break (6-3, 4-6, 14-12).

„Este un lucru bun că, în calitate de jucător, nu îl voi mai înfrunta de multe ori”, a declarat Nadal, care se aşteaptă să se retragă în 2024, după ce o serie de accidentări i-au limitat apariţiile în circuit.

„Ca fan, mă voi bucura să îl urmăresc mulţi ani, sper. În Spania, ar trebui să fim foarte, foarte fericiţi că vine cineva precum Carlos. Este un jucător extraordinar. Are doar 20 de ani şi a câştigat deja două turnee de Grand Slam şi câteva turnee importante”, a spus el.

Nadal, care a stat aproape un an pe tuşă din cauza unei accidentări la picior înainte de a suferi o accidentare musculară la începutul acestui sezon, a declarat că s-a simţit „mult mai bine decât se aştepta” în timpul meciului demonstrativ.

Nadal şi Alcaraz, numărul doi mondial, urmează să joace la turneul Masters de la Indian Wells.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: