Nave de război trimise de China, în jurul Taiwanului

Sursa foto: Marine Link

Unsprezece nave de război chineze au fost detectate în decurs de 24 de ore în jurul Taiwanului, a declarat miercuri Ministerul Apărării taiwanez, un record de la începutul acestui an, informează AFP, potrivit Agerpres.

În cele 24 de ore care au precedat ora 06:00 a dimineţii de miercuri (22:00 GMT marţi), China a trimis 15 avioane militare, 11 nave de război, precum şi un balon în jurul insulei, a precizat ministerul. Alte cel puţin 15 avioane de război chineze au fost detectate de atunci, potrivit aceleiaşi surse.

Acesta este un record de la începutul anului pentru că, în mod obişnuit, între patru şi şase nave chineze sunt detectate în decurs de 24 de ore, potrivit datelor oficiale ale Taiwanului.

În decembrie, 11 nave chineze au fost reperate în jurul Taiwanului, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale, câştigate în ianuarie de Lai Ching-te, pe care Beijingul l-a calificat drept „separatist”. Luni, o navă de supraveghere maritimă chineză şi patru nave ale pazei de coastă chineze au pătruns pentru scurtă vreme în apele din jurul Kinmen, potrivit lui Kuan Bi-ling, şeful Consiliului pentru Afaceri Oceanice din Taiwan.

Vezi AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: