NBC: Biden l-a făcut „dobitoc” pe Netanyahu și spune că acesta „îi face viața un iad”

Sursă foto: The Times of Israel

Preşedintele Joe Biden este exasperat că nu reuşeşte să convingă Israelul să îşi schimbe tacticile militare în Fâşia Gaza şi îl consideră pe Benjamin Netanyahu drept principalul obstacol, scrie NBC News, preluată de News.ro.

Potrivit unor surse citate de NBC, președintele american l-a făcut pe Netanyahu „dobitoc” de cel puțin trei ori, în timpul unor conversații private. Biden a declarat că încearcă să convingă Israelul să accepte o încetare a focului, dar Netanyahu „îi face viaţa un iad” şi este imposibil de tratat cu el, au declarat persoanele familiarizate cu afirmaţiile lui Biden, care au cerut păstrarea anonimatului.

„El consideră că este destul şi trebuie să se oprească”, a declarat una dintre persoane cu privire la opiniile exprimate de Biden.

În ultimele săptămâni, în privat, Biden a vorbit despre Netanyahu, un lider pe care îl cunoaşte de zeci de ani, cu o francheţe care i-a surprins pe unii dintre cei care au auzit comentariile sale, au spus sursele NBC. Comentariile sale despre relaţiile cu Netanyahu sunt presărate cu expresii dispreţuitoare la adresa acestuia. Se referă la premierul israelian spunându-i „individul ăsta”, au spus aceste persoane. Şi în cel puţin trei cazuri recente, Biden l-a numit pe Netanyahu „dobitoc”, potrivit a trei dintre persoanele direct familiarizate cu comentariile sale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL