Nissan a lansat noul Kicks, propria viziune a SUV-ului Duster

Nissan Kicks a fost lansat pe piața din SUA într-o nouă generație, cu un design complet nou, având pentru început un sigur motor disponibil. Ceea ce nu este cunoscut este faptul că mașina folosește aceeași platformă pe care a fost dezvoltat Duster 3, specificațiile celor două mașini fiind aproape identice.

Noul Nissan Kicks înlocuiește pe piața din America generația lansată în 2016 și aduce un design complet nou, nu doar pentru model, ci și pentru marcă, având o nouă grilă și o linie a farurilor care marchează un stil nou pentru Nissan. Noul model va înlocui de asemenea și modelul Rogue Sport, ceva mai mic.
Ceea ce nu este atât de public este faptul că mașina are la bază platforma CMF-B, aceeași care se regăsește și la Dacia Duster 3.

Asta înseamnă că, din punct de vedere tehnic, cele două mașini sunt similare. Dimensiunile sunt de asemenea ușor de comparat: Duster are 4,34 metri lungime, Nissan Kicks are 4,36 metri. Lățimea celor două este de 1,81 m la Duster și 1,80 la Kicks, iar înălțimea, 1,65 la Duster și 1,62 la Kicks. Ampatamentul este de 2,65 m/2,66 metri, în funcție de tipul de tracțiune. De altfel, la acest detaliu de dezvăluie identitatea celor două: inginerii au elaborat două mașini diferite, practic, una cu tracțiune față, cealaltă cu tracțiune 4×4, la care inclusiv consolele sunt diferite. De altfel, Kicks primește pentru prima dată tracțiune integrală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL