Noi acuzații după tragedia de la „Ferma Dacilor”. Prim-adjunctul ISU Prahova făcea presiuni asupra inspectorilor

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Buda

Fostul prim-adjunct al ISU Prahova a avut un comportament abuziv, făcea presiuni asupra inspectorilor, modifica planurile de control și stabilea în funcție de interese sancțiunile care trebuiau aplicate, a declarat vineri adjunctul IGSU, Benone Duduc, într-o conferință de presă în care s-a prezentat raportul cu concluziile verificărilor după incendiul de la „Ferma Dacilor”.

„Prim-adjunctul nu poate desfășura efectiv control de prevenire. S-a constatat impunerea unei stări de temere a inspectorilor care se împotriveau stilului în care el impunea să se facă controale.

De asemenea, s-au constatat modificarea discreționară a planurilor de control și trimiterea inspectorilor în control după propriile interese. Mai mult, aceste planuri au fost modificate. Se poate vorbi chiar de fals în documente.

S-au constatat neasigurarea pregătirii controlului conform regulamentului IGSU și stabilirea unilaterală a deficiențelor constatate în raport și a sancțiunilor. Au fost aplicate doar avertismente. Astfel, controlul la Ferma Dacilor a fost făcut prin încălcarea regulamentului. Prim-adjunctul a decis sancțiunile – doar avertisment pentru Ferma Dacilor.

S-a mai constatat neclarificarea aspectelor legate de obținerea autorizației de securitate la incendiu. În documentele de control s-a constatat că nu au fost puse la dispoziție  documentele necesare, iar ulterior nu s-au făcut demersuri pentru obținerea acestor documente.

S-a mai constatat în sarcina prim adjunctului ISU Prahova informarea eronată a IGSU privind obiectivul, datelor transmise IGSU indicau că obiectivul nu face obiectul autorizației de securitate la incendiu și că nu era echipat cu sisteme de securitate la incendiu, deși trebuia.

Având în vedere gravitatea acestor fapte, am convenit și vom dispune transmiterea raportului, după finalizare, către organele de cercetare penală

Ne delimităm ferm de abordări care încalcă legea”, a declarat Benone Duduc.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, și-a dat demisia ier din funcţia de comandă, la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după incendiul de la „Ferma Dacilor”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL