Novak Djokovic, calificat în sferturi de finală la US Open pentru a 13-a oară

novak djokovici
Sursa foto: Facebook

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale Openului Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Şlem al sezonului, după ce s-a impus fără probleme în trei seturi, 6-2, 7-5, 6-4, în faţa croatului Borna Gojo, venit din calificări, într-o partidă disputată duminică.

Graţie acestui succes, Djokovic şi-a asigurat revenirea pe prima poziţie a clasamentului ATP începând cu data de 11 septembrie, informează agerpres.ro.

Sârbul se va lupta pentru un loc în semifinalele US Open cu americanul Taylor Fritz, favoritul numărul 9, care a dispus la rândul său, cu 7-6 (7/2), 6-4, 6-4 de elveţianul Dominik Stricker.

La 36 de ani, Novak Djokovic va disputa al treisprezecelea său sfert de finală la Flushing Meadows, la fel ca Andre Agassi şi Roger Federer, singurul care a acces de mai multe ori în această fază la turneul newyorkez fiind Ivan Lendl (17).

În şaisprezece participări în total, „Nole” a cucerit de trei ori trofeul la US Open, ultima oară în 2018.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL