Numărul 1 de Crăciun 2023: WHAM! intră în istorie, iar „Last Christmas” este pentru prima dată pe primul loc

Sursa foto: Unsplash

WHAM! a reușit să-și asigure locul 1 în topul oficial de Crăciun în Marea Britanie cu „Last Christmas”, la 39 de ani de la lansare, potrivit Official Charts.

Creat și produs de regretatul și marele George Michael cu scopul de a ajunge numărul 1 de Crăciun în 1984, clasicul „Last Christmas” a fost ținut departe de prima poziție la lansare de fenomenul „Do They Know It’s Christmas?” al trupei Band Aid (al doilea cel mai bine vândut single din toate timpurile). La aproape patru decenii de atunci, „Last Christmas” revendică în sfârșit prima poziție din clasament, într-o victorie pentru duo-ul pop din anii ’80 WHAM! și pentru fanii devotați din întreaga țară, care au militat pentru a rescrie istoria timp de decenii, arată news.ro.

George Michael și Andrew Ridgeley fac istorie în clasamentul oficial, „Last Christmas” stabilind acum recordul pentru cea mai lungă călătorie până la numărul 1 de Crăciun în Marea Britanie.

În ultimele șapte zile, „Last Christmas” a fost difuzat de 13,3 milioane de ori în streaming, conform datelor Official Charts Company – cel mai difuzat număr 1 de Crăciun din toate timpurile în săptămâna Crăciunului. Este acum al treilea cel mai mare cântec din Marea Britanie din toate timpurile, cu un total combinat de 5,34 milioane de unități de top, incluzând 1,93 milioane de vânzări și aproape 413 milioane de difuzări.

Cele mai mari cântece oficiale din Marea Britanie din toate timpurile (pe baza vânzărilor și a difuzărilor combinate) sunt „Shape of You” a lui Ed Sheeran (1), „Do They Know It’s Christmas?” original al Band Aid (2) și „Last Christmas” al WHAM! (3).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL