Obiectivele care îi atrag pe turiștii străini în București

Sursa foto: Creart

Turiștii britanici, americani și bulgari sunt cei mai interesați de Capitală, arată un studiu. Therme, spectacolul Fântânilor Arteziene, Târgul de Crăciun sau locațiile în care s-a filmat serialul „Wednesday” se numără printre cele mai căutate atracții din București. 

O analiză arată că britanicii, americanii, bulgarii, nemții, italieni, grecii, dar și israelienii sunt printre cei care au accesat cel mai des platforma în limba engleză care promovează Capitala, Visit Bucharest, între 1 ianuarie și 15 decembrie 2023, potrivit G4 Media.

Această analiză a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate, potrivit sursei citate.

Până acum, vecinii bulgari nu se înghesuiau să caute lucruri despre obiectivele turistice ale Bucureștiului. Din acest an, Bulgaria este pe locul trei în topul țărilor care generează căutări despre București, după Marea Britanie și SUA.

Cele mai căutate atracții și obiective turistice au fost Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti și Ateneul Român.

Dacă britanicii vor să afle mai multe despre Târgul de Crăciun, Therme sau Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene, americanii vor să se informeze despre locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, mâncăruri tradiţionale româneşti și să găsească ghidul online al Bucureştiului.

Vizitatorii din Bulgaria au căutat cel mai mult : pieţe de Crăciun în Bucureşti, concerte şi festivaluri în Bucureşti, dar și unde pot petrece Revelionul în Bucureşti.

Grecii au fost interesați de piețele de Crăciun din București, ghidul online al Bucureștiului și evenimentele din Capitală.

Pe locul unu în topul celor mai căutate muzee se află Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), urmată de Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă și Muzeul Satului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: