Olimpice: Guvernul francez a redus considerabil numărul spectatorilor pentru ceremonia de deschidere a JO 2024

Guvernul francez a redus semnificativ numărul de spectatori pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, de la 600.000 la 326.000, pentru a face faţă provocărilor legate de securitatea acestui amplu eveniment, unul fără precedent, care se va derula pe fluviul Sena, informează AFP.

Securitatea acestei ceremonii de deschidere, care va avea loc în data de 26 iulie şi va fi organizată pentru prima data în istorie în afara unui stadion, este o adevărată bătaie de cap pentru ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin.

Într-un context internaţional tensionat, cu o ameninţare teroristă care încă apasă asupra Franţei, problema limitei maxime a numărului de spectatori s-a aflat în centrul negocierilor dintre autorităţi şi organizatorii Jocurilor Olimpice din capitala Franţei.

Chiar dacă „nu există până în prezent o ameninţare specifică legată de Jocuri, există o ameninţare la adresa Franţei în general”, a explicat, marţi, Gerald Darmanin, cu ocazia prezentării sistemului de securitate elaborat pentru ceremonia de deschidere, în faţa unei comisii a Senatului francez.

În total, 326.000 de persoane vor putea urmări ceremonia de pe platformele inferioare (104.000 de locuri cu plată) şi de pe platformele superioare (222.000 de locuri gratuite).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL