Ora Pământului, marcată şi la Palatul Victoria 

Sursă foto: www.earthhour.org

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse, sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, Guvernul României alăturându-se şi anul acesta campaniei globale de mediu Earth Hour (Ora Pământului).

”Domeniul energiei are o importanţă strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci şi din punct de vedere al responsabilităţii faţă de mediu şi însăşi viaţa pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor”, a transmis, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat de presă transmis de Guvern.

Potrivit premierului, ”preocupările actuale pentru tranziţia către energia verde şi reducerea dependenţei de resursele ruseşti sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investiţiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluţii tehnologice, iar finanţările prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă şi în acest domeniu o oportunitate”.

”Sunt eforturi menite să asigure eficienţă în termeni economici, dar şi tranziţia către o economie verde şi combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene. Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face astăzi, ca în fiecare an, alături de alte instituţii, organizaţii nonguvernamentale şi simpli cetăţeni din întreaga lume, îmi doresc să rămână în conştiinţa cât mai multor români ca un gest de responsabilitate şi acţiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranţa climatică a planetei”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acţiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediţie, este marcată la sfârşitul lunii martie în semn de susţinere a acţiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL