Orange a decis – renunță gradual la tehnologia 3G. Ce se întâmplă cu clienții

Sursă foto: orange.ro

Orange România, liderul pieței locale de telecomunicații, a decis închiderea graduală a rețelei 3G, începând cu iunie 2024, măsură ce va permite companiei să-și concentreze eforturile pentru dezvoltarea rețelelor 4G/5G, dar și a altor tehnologii emergente, care vor asigura nevoile de comunicare și acces la internet pentru anii următori.

Spectrul și resursele utilizate anterior de 3G vor fi redirecționate către rețelele 4G/LTE (inclusiv tehnologiile Low Power LTE-M, NB-IoT) și 5G.

În prezent traficul de date în rețeaua 3G reprezintă sub 3% din totalul realizat în rețeaua Orange, însă consumul de energie generat de 3G este de aproximativ 11% din totalul întregii rețele.

Tranziția de la 3G la noile rețele se va face gradual începând cu luna iunie 2024 și se va încheia la finalul lui 2025. În această perioadă, clienții Orange care folosesc serviciile 3G vor fi informați și contactați telefonic, prin e-mail sau SMS de către echipele de suport Orange sau de către reprezentantul Orange dedicat. Cei care în prezent folosesc un dispozitiv 2G/3G vor putea folosi în continuare serviciile de voce și SMS prin rețeaua 2G, însă pentru a putea folosi serviciul de internet aceștia vor trebui să înlocuiască dispozitivul cu unul compatibil 4G sau 5G.

Clienții care încă folosesc rețeaua 3G și nu beneficiază de avantajele utilizării noilor tehnologii 4G/5G pot, de asemenea, merge în magazinele Orange din toată țara pentru verificarea și înlocuirea cartelei SIM cu una compatibilă 4G dacă este cazul, dar și pentru a beneficia de o gamă variată de telefoane compatibile 4G/5G, cu prețuri speciale și reduceri la reinnoirea abonamentului.

În cazul clienților Orange care deja folosesc rețelele 4G/5G precum și serviciul Apel 4G (VoLTE), închiderea rețelei 3G nu va avea niciun impact asupra funcționării serviciilor lor.

Pentru clienții de business, soluțiile de conectivitate M2M/IoT care folosesc rețeaua 3G se vor putea conecta la una din rețelele 4G sau 5G atât timp cât echipamentul folosit permite acest lucru, în caz contrar acestea vor folosi rețeaua 2G.

Orange România a decis recent răscumpărarea a 352,858 milioane de acțiuni, reprezentând 37,69% din capitalul social al companiei. Prețul pe acțiune a fost stabilit la 1,2934 euro/titlu, conform datelor analizate de Profit.ro.

Grupul Orange România a realizat, în primele nouă luni din 2023, o cifră de afaceri de 1,144 de miliarde de euro, în scădere cu 2,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. În al treilea trimestru, grupul Orange România a realizat o cifră de afaceri consolidată de 384 milioane de euro, de la 403 milioane de euro în septembrie 2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: