OTP Bank anunță că are bani de cheltuit și vrea să-și continue seria de achiziții

Sursa foto: Facebook/OTP Bank

OTP BanK Nyrt., cel mai mare grup bancar din Ungaria, are bani de cheltuit după creşterea profitului şi intenţionează să continue şirul de achiziţii care l-au transformat într-o forţă regională, a declarat directorul general Sandor Csanyi (foto) într-un interviu pentru Bloomberg, relatează Agerpres.

„Trebuie să avem noi planuri pentru piaţa din afara Ungariei, pentru că Ungaria este o piaţă mică. Dacă există o bancă de vânzare într-o ţară unde avem o prezenţă, suntem interesaţi”, a declarat Csanyi.

Aceste comentarii scot în evidenţă faptul că Csanyi, care este la conducerea OTP din 1992, nu a încheiat încă activităţile de fuziuni şi achiziţii. Sub conducerea sa, OTP a crescut rapid preluând mai multe bănci din Europa de Est, începând din 2016, în principal din Balcani, triplând în această perioadă activele grupului până la peste 100 de miliarde de euro.

Însă, tranzacţiile nu sunt o stradă cu sens unic pentru grupul ungar, în condiţiile în care OTP vrea să iasă în paralel de pe pieţele unde eforturile sale de a deveni una dintre principalele bănci nu au dat rezultate. Ultimul exemplu este România, unde OTP este doar a 10-a bancă. Potrivit Bloomberg, OTP este în discuţii avansate pentru a-şi vinde afacerile din România către Banca Transilvania SA. OTP nu a vrut să facă comentarii cu privire la o potenţială vânzare a afacerilor din România.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: