SURSE Pachetul de măsuri fiscale asumat de Guvern ar urma deja să fie modificat

Pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu și-a angajat răspunderea ar urma să fie modificat, conform unor surse oficiale. Legea a trecut miercuri de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Contactat de Profit.ro, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a afirmat că nu are cunoștință despre așa ceva, în timp ce specialiști din minister au afirmat că nu știu să fie planuri pentru vreo întâlnire tehnică pentru posibile modificări. De asemenea, reprezentanți ai PSD contactați de Profit.ro au negat categoric vreo intenție de a modifica legea respectivă, mai ales în privința impozitului pe cifra de afaceri.

Una dintre propuneri va fi eliminarea impozitului de 1% pe cifra de afaceri la companiile mari cu o cifră de afaceri de peste 50 milioane euro, dacă cel pe profit (de 16%) este mai mic. Momentan va fi doar o propunere și se va discuta pe temă, deoarece s-a constatat că ar fi „pedepsite” și companii naționale. Propunerea ar fi ca această măsură să fie înlocuită de o alta, anume o inițiativă a cinci parlamentari PNL îndreptată direct către exportul profiturilor multinaționalelor. Unul dintre inițiatori este fostul ministru al Finanțelor, senatorul Alexandru Nazare.

„Nevoia de venituri suplimentare la buget este incontestabilă, dar cu toate aceastea având în vedere observațiile primite de Guvern în scurta perioadă de consultări în privinta pachetului fiscal, este rezonabil să ne așteptaăm, în perioada următoare la măsuri care să clarifice anumite măsuri, sintagme sau precizari pentru a le putea face aplicabile”, a afirmat Nazare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: