Panourile fotovoltaice ar putea deveni o problemă majoră pentru mediul înconjurător

Program de energie solară
Sursa foto: Unsplash

Piața panourilor fotovoltaice din țara noastră este în continuă creștere. Mai bine de 20.000 de tone de panouri au fost importate doar în 2023.

Specialiștii în reciclare atrag atenția că, în ritmul acesta, și cantitatea de panouri fotovoltaice care devin în timp deșeuri va continua să crească. Și că este nevoie de bune practici pentru a proteja mediul înconjurător.

Valentin Negoiță, președinte ECOTIC: „La nivelul general al informării populației există încă lacune în informarea și în conștientizarea sa privind necesitatea de colectare a deșeurilor electrice și electronice, generic vorbind. Aici includem orice avem în casă sau în birou, fie IT, fie echipamente electrocasnice etc. Această lipsă de informare încă se face simțită, dar ea este coroborată în mare măsură și cu lipsa de infrastructură de colectare la nivelul țării”.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL