Paradisul din Hawaii a devenit un infern: Nu mai e nimic de văzut

hawaii incendii
foto: colaj

Echipele de recuperare care verifică prin casele şi vehiculele arse până la cenuşă în Hawaii riscă să mai găsească între 10 şi 20 de victime pe zi, a avertizat guvernatorul Josh Green, potrivit BBC.

Bilanţul victimelor a crescut duminică la 96 de morţi, făcând din acest incendiu de vegetaţie din SUA cel mai mortal din ultimul secol. Guvernatorul Josh Green a declarat pentru CBS News că ar putea dura până la 10 zile pentru a afla bilanţul complet al morţilor. Numărul celor dispăruţi se ridică acum la aproximativ 1.300, a spus el.

Aproape întregul oraş Lahaina a fost distrus de incendiu „Nu mai este nimic de văzut în afară de devastarea totală”, a declarat duminică Green pentru CBS, partenerul de ştiri al BBC din SUA.

Toţi locuitorii din Lahaina – unde locuiesc 12.000 de persoane – au scăpat probabil sau au pierit în incendiu, a adăugat el. El a precizat că echipele vor descoperi probabil mai multe victime şi că va fi nevoie de timp pentru a le identifica. Începând de sâmbătă, oficialii din Lahaina au declarat că doar 3% din oraş a fost cercetat. Aceştia au folosit câini pentru cadavre pentru a găsi alte victime.

„Avem o zonă pe care trebuie să o izolăm, care are cel puţin opt kilometri pătraţi, şi este plină de cei dragi nouă”, a declarat şeful poliţiei din Maui, Jeff Pelletier, la o conferinţă de presă din weekend.

Un total de 10 câini de căutare au fost desfăşuraţi de către echipele de căutare şi salvare ale Agenţiei Federale pentru Situaţii de Urgenţă (FEMA), a declarat agenţia pentru CNN. De asemenea, mai mulţi au fost trimişi de departamentele de pompieri din sudul Californiei.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: