Parcarea unui SUV în Paris va costa 18 euro/oră

Sursa foto: Unsplash

Parizienii au votat pentru triplarea costurilor de parcare pentru vehiculele sport utilitare (SUV), la propunerea municipalității care abordază poluarea aerului și schimbările climatice, în acest caz, țintind șoferii care conduc mașini grele, mari și poluante, notează The Guardian. În cadrul unui referendum de duminică, care a fost urmărit îndeaproape de alte capitale, inclusiv Londra, 54,6% au votat în favoarea taxelor speciale de parcare pentru SUV-uri, potrivit rezultatelor provizorii. Cu toate acestea, prezența la vot – de aproximativ 5,7% dintre alegătorii înregistrați din Paris – a fost mai mică decât speraseră organizațiile de mediu.

„Parizienii au făcut o alegere clară… vor urma alte orașe”, a spus primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, adăugând că siguranța rutieră și poluarea aerului au fost motivele cheie ale votului.

Hidalgo a descris anterior mișcarea de a reduce prezența SUV-urilor prin creșterea prețurilor la parcare drept „o formă de justiție socială”. Ea a spus că scopul este de a viza în mod deliberat șoferii bogați de mașini scumpe, grele și poluante care nu și-au schimbat încă comportamentul pentru a aborda criza climatică. Noile tarife de parcare ar putea intra în vigoare la începutul lunii septembrie. Costul parcării pe stradă pentru un SUV sau mașină 4×4 va crește la 18 EUR pe oră în centrul Parisului și la 12 EUR pe oră în restul orașului. Prețurile se vor aplica vehiculelor cu o greutate mai mare de 1,6 tone cu motor cu combustie sau vehicule hibride și mai mult de 2 tone pentru vehiculele electrice. Mișcarea nu se va aplica parcărilor destinate rezidenților din Paris.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL