Parcările de tip park&ride de la marginea Capitalei stau nefolosite

Paracare
Sursă foto: mobilitateurbana4.ro/

Cu două parcări uriașe care se dovedesc ineficiente și pline de gunoaie, autoritățile din Capitală încearcă să schimbe mentalitatea șoferilor cu încă una. De această dată, la intrarea în oraș, lângă staţia de metrou Tudor Arghezi, abia inaugurată. Deși gratuită timp de o lună, pacarea tot goală rămâne. Dincolo de comoditatea șoferilor e și o explicație îndreptățită, spun specialiștii în mobilitate urbană: aceea că transportul public e ineficient.

La o zi după ce a fost inaugurată, parcarea de la staţia de metrou Tudor Arghezi este ocupată pe jumătate, deşi este gratuită. Mai exact, din cele 311 locuri, sunt ocupate doar 157.

Parcarea va fi gratuită doar în prima lună, transmite primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Apoi se va percepe un tarif de 3 lei pe zi, până la ora 23.00, iar noaptea 3 lei pe oră.

În celălalt capăt al oraşului, în parcarea din Străuleşti, bate vântul. La orele amiezii, erau ocupate doar 100 din cele 550 de locuri.

Decât să scoată din buzunar 50 de bani pentru o plăti o oră de parcare, mulţi dintre şoferi aleg să parcheze pe trotuare, pe terenuri virane sau chiar pe trecerile de pietoni.

În cea de a treia parcare de tip park&ride a Bucureştiului, cea din Pantelimon, administrată de Primăria Municipiului Bucureşti, am găsit nu o mare de mașini, ci de gunoaie.

Parcarea e pur și simplu vandalizată. Iar instalaţia electrică nu mai funcţionează. Am găsit doar câteva maşini parcate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: