Pățania incredibilă a unui camionagiu român în Franța

Un camionagiu român a fost reținut în urma unui control de rutină la un punct de odihnă în zona Bresse, din Dommartin les Cuiseaux, după ce vameșii au descoperit printre pungile de salată intrată în putrefacție o cantitate însemnată de droguri.

Conform cotidianului Info Chalon, șoferul camionului transporta salate în saci, dar instalația frigorifică a semiremorcii nu era pornită, așa că salatele erau fierbinți și mirosea și mai tare a canabis.

„Când vameșii au deschis remorca nu ne putem imagina vaporii care trebuie să fi ieșit. Un amestec unic de mirosuri de salată putredă, parfumată cu 297 de kilograme de plantă de canabis”, descrie sursa citată momentul controlului.

Șoferul, care a fost judecat la 2 octombrie, a recunoscut că a cunoscut pe cineva într-un bar din Spania care i-a oferit această încărcătură, iar el a acceptat.

Instanța l-a găsit vinovat pe șoferul camionului și l-a condamnat la 30 de luni de închisoare și confiscarea camionului. Amenda primită se ridică la adică 2.975.200 de euro.

După eliberare, nu are voie să mai intre în Franța timp de 10 ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: