Patronatele cer Guvernului să nu aplice modificări fiscale în acest an

Guvernul României
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Pachetul de modificări fiscale ce presupune și creșterea unor taxe și impozite pentru reducerea deficitului bugetar a fost discutat marți de reprezentanții guvernului cu cei ai confederațiilor patronale.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care executivul se pregătește să modifice Codul fiscal, iar o parte dintre schimbări ar urma să intre în vigoare chiar din această toamnă.

Planul guvernului nu este însă pe placul patronatelor, care spun că le dă peste cap afacerile. Orice modificare fiscală trebuie făcută doar de la începutul anului viitor, au transmis reprezentanții confederațiilor patronale, scrie rador.ro.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor: Ceea ce am solicitat a fost stabilitate și predictibilitate. Apoi, guvernul trebuie să dea primul exemplu în ceea ce înseamnă echilibrarea bugetului de stat și mai ales a cheltuielilor. Faptul că schimbi niște lucruri în timpul anului fiscal poate duce la închiderea multor companii și pierderea competitivității și locurilor de muncă. Împreună cu partenerii noștri am solicitat ca aceste măsuri să ne fie și nouă trimise, să fie însoțite de analize de impact și noi să răspundem în consecință acestor măsuri, pentru că am primit foarte multe întrebări cu privire la o măsură sau alta.

Printre măsurile fiscale ce ar putea fi introduse de guvern și care ar avea un impact direct asupra mediului de afaceri se află majorarea impozitului pe dividende la 10%, reducerea pragului pentru IMM-uri sau majorarea salariului minim.

Autoritățile argumentează că au nevoie de aceste schimbări pentru a putea accesa toate fondurile europene disponibile și pentru obținerea unor venituri suplimentare la buget care să susțină educația și sănătatea.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL