Patru elicoptere pentru supravegherea traficului rutier şi 300 de noi autospeciale vor intra în dotarea Poliţiei

Sursa foto: Facebook

Poliţia a fost dotată cu patru elicoptere pentru supravegherea traficului rutier şi cu 300 de noi autospeciale, iar ministrul Cătălin Predoiu a fost prezent sâmbătă, la evenimentul de prezentare a tehnicii achiziţionate în cadrul proiectelor Helipol şi Sistem mixt mobil de supraveghere a traficului rutier. Cu acest prilej, Predoiu a declarat că Poliţia devine mai puternică şi siguranţa cetăţeanului este consolidată, iar dacă vrem o Poliţie puternică, atunci trebuie să investim.

Inspectorul general al Poliţiei Române, Benone Marian Matei, a oferit cu acest prilej câteva detalii despre acest proiect.
“Inspectoratul General Poliţiei Române, în parteneriat cu Inspectoratul General de Aviaţie şi alte struturi ale Ministerului Afacerului Interne, a implementat Proiectul HeliPol, acţiune integrată pentru creşterea siguranţei traficului rutier. Cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional infrastructură Mare, în urma semnării contractului de finanţare cu Direcţia Generală Organism Intermediar Transport din cadrul Ministerul Transporturilor şi Infrastructurilor. Astfel a fost lansată o iniţiativă majoră pentru a combată una dintre cele mai grave probleme de siguranţă din România, respectiv accidentele rutiere”, a afirmat şeful Poliţiei Române.

El a adăugat că aceste iniţiative au drept obiectiv general creşterea gradului de siguranţă şi securitate privind infrastructura rutieră prin dezvoltarea capacităţii de prevenţie a structurilor MAI, concomitent cu implementarea unui concept de acţiune integrată sol-air, au fost întărite capabilităţile şi crescută capacitatea Poliţiei Române de prevenţie, intervenţie, monitorizare şi gestionare a traficului rutier.

Benone Marian Matei a precizat că România şi-a propus reducerea cu 50% a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere până în 2030.

“Pentru a aborda această problematică şi pentru a alinia România la obiectivele Uniunii Europene, de reducere a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere cu 50% până în 2030, proiectul şi-a propus să întărească semnificativ capacităţile Poliţiei Române de a interveni şi a preveni accidentele rutiere. În linie cu obiectivele finanţării, proiectul a inclus achiziţia patru elicoptere care vor permite o acoperire vastă şi eficientă a teritoriului. În plus, proiectul a prevăzut achiziţionarea de unităţi de mobilitate terestre, o soluţie de comunicaţie prin satelit, dar şi sisteme electronice mobile de detectare a substanţelor stupefiante în salivă, etilometre, kituri de semnalizare şi de cercetare la faţa locului”, a mai transmis inspectorul general al Poliţiei Române

El s-a referit şi la un alt proiect finalizat, legat tot de monitorizarea traficului rutier.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL