Patru angajaţi ai SJU Ploieşti, puşi sub acuzare în dosarul incendiului izbucnit în 2021 în Secţia de boli infecţioase

Sursa: g4media.ro

Procurorii prahoveni au inculpat, recent patru angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în dosarul care vizează incendiul izbucnit în anul 2021 în secţia de boli infecţioase a spitalului, incendiu în care doi oameni au murit. Cei patru inculpaţi sunt asistenţi şi infirmieri, cercetaţi pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă. A fost stabilită, de asemenea, cauza incendiului.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat, marţi, pentru News.ro că patru angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti sunt inculpaţi în urma incendiului produs în noiembrie 2021 în secţia de boli infecţioase a spitalului, cunoscută ploieştenilor sub denumirea Spitalul Movila. Cei patru, infirmieri şi asistenţi, sunt cercetaţi pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă.
Conform anchetei, cauza probabilă a incendiului o reprezintă producerea unui scurtcircuit electric într-o atmosferă suprasaturată de oxigen.
Doi pacienţi au murit carbonizaţi iar o infirmieră a ajuns la spital cu arsuri în  urma incendiului izbucnit 11 noiembrie 2021, în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde erau internate persoane diagnosticate cu COVID.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL