Paul Stănescu, despre primarul de la Caracal, al cărui fiu deţine staţia GPL care a explodat la Crevedia

Paul Stănescu
Paul Stănescu / sursa: news.ro

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că primarul oraşului Caracal, Ion Doldurea – al cărui fiu deţine staţia GPL care a explodat la Crevedia – este „unul dintre cei mai buni primari” şi găseşte circumstanţe atenuante cu privire la atitudinea acestuia de după explozii. „Primarul de la Caracal am înţeles că era în afara ţării, nu ştia nici măcar ce se întâmplase la Crevedia, nu ştia nimic de la fiul lui şi a avut o declaraţie nefericită”, a explicat Stănescu.

„Niciodată nu am vorbit personal cu Ionuţ Doldurea sau cu fratele lui. Cu primarul de la Caracal am discutat la telefon, i-am spus că e bine să se autosuspende din partid până la… până organele de anchetă îşi fac datoria şi mai mult, şi eu spun acelaşi lucru, organele statului să-şi facă datoria” a afirmat Paul Stănescu sâmbătă, înaintea şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Întrebat dacă o eventuală decizie privind vinovăţia fiului primarului din Caracal în legătură cu exploziile de la Crevedia va influenţa o decizie a PSD privind susţinerea tatălui acestuia pe plan politic, secretarul general al PSD a răspuns: „Toţi avem copii, dacă mă întrebaţi pe mine, nici eu nu ştiu ce face fiul meu, că are 36 de ani”.

Stănescu găseşte circumstanţe atenuante edilului din Caracal şi în ceea ce priveşte declaraţiile acestuia, spunând că edilul a făcut „declaraţii nefericite” cu privire la incidentul de la Crevedia din cauză că nu ştia ce se întâmplase acolo.

„Primarul de la Caracal am înţeles că era în afara ţării, nu ştia nici măcar ce se întâmplase la Crevedia, nu ştia nimic de la fiul lui şi a avut o declaraţie nefericită”, a explicat Stănescu.

Acesta admite că se întâlneşte „frecvent” cu primarul de la Caracal, la fel cum se întâlneşte şi cu alţi primari din zona de sud a ţării, el precizând însă că are doar o legătură „de partid” cu edilul şi nu are informaţii în ceea ce priveşte afacerile familiei Doldurea.

„Eu l-am rugat să candideze pentru că este unul dintre cei mai buni primari şi dacă întrebaţi cetăţenii de la Caracal despre primarul Doldurea să vedeţi ce impresie au despre el”, a spus Stănescu.

Exploziile produse în urmă cu o săptămână la o staţie GPL din Crevedia, deţinută de o firmă controlată de fiul primarului din Caracal, s-au soldat cu moartea a trei persoane ăi cu rănirea a peste 50, majoritatea pompieri.

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, tatăl patronului staţiei GPL unde sâmbătă seara s-au produs exploziile, a anunţat că se va suspenda din PSD şi din orice altă funcţie politică deţinută. Doldurea a precizat că ”sub imperiul emoţiilor” i-a declarat unei jurnaliste, referindu-se la pompierii care au intervenit la deflagraţie, că ”este problema lor”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL