Pedeapsă cu suspendare pentru directorul Spitalului Colentina, acuzat că şi-a ‘cumpărat’ funcţia cu 20.000 de euro

Sursa foto: Facebook

Managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un dosar în care este acuzat că a dat o şpagă de 20.000 de euro pentru a fi numit în funcţie.

Decizia vine după ce tribunalul a validat un acord încheiat de George Mirel Cristescu cu procurorii DNA, în care acesta şi-a recunoscut vinovăţia.

De asemenea, George Mirel Cristescu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei Oraşului Eforie sau în cadrul DGASPC Constanţa.

Într-un dosar separat au fost trimişi în judecată directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, Cristian Plută, acuzat de luare de mită, Silviu Stăncilă (intermediarul mitei) şi un consilier al lui Plută.

Totodată, omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, cel care i-a dat o altă mită lui Cristian Plută, a încheiat cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza acestuia fiind pe rolul tribunalului.

Conform DNA, Cristian Plută a cerut şi a primit 20.000 de euro de la George Mirel Cristescu, pentru a obţine numirea acestuia în fruntea Spitalului Colentina.

Banii i-au fost daţi de Cristescu lui Plută într-o pungă de hârtie, în timpul unei întâlniri la un restaurant din Capitală.

Plută i-ar fi dat jumătate din bani şefei sale, Oana Sivache, directorul general al ASSMB, care a participat de altfel la întâlnirea din restaurant, însă aceasta l-a denunţat la DNA şi a înmânat banii procurorilor.

Probele procurorilor constau într-o înregistrare audio făcută de Oana Sivache, dar şi interceptări în mediul ambiental.

Cristian Plută mai este acuzat de DNA că a cerut şi primit 60.000 de euro mită de la omul de afaceri Dumitru Alexandru Paul, iar la schimb firma acestuia, SC Palex Construcţii Instalaţii SRL, a primit un contract în valoare de 115 milioane lei, ce avea ca obiect efectuarea de lucrări de reparaţii la mai multe spitale din Bucureşti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL