Penitenciarul Rahova: Deţinut evadat în timp ce se întorcea de la punctul de lucru

Sursă foto: Pexels

Un deţinut care executa o pedeapsă de un an închisoare pentru conducere fără permis în regim deschis la Penitenciarul Rahova, a evadat, luni, sărind din maşina cu care se întorcea la locul de detenţie de la punctul de lucru unde presta activităţi lucrative fără supraveghere.

„Luni, în jurul orei 17,10, deţinutul Gheorghe Ionuţ Adrian, fără antecedente penale, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere (335 NCP), clasificat în regim deschis, la întoarcerea de la punctul de lucru unde presta activităţi lucrative fără supraveghere, aflându-se în maşina beneficiarului, la intersecţia str. Antiaeriană cu bulevardul Ghencea (Sector 5), în timpul staţionării automobilului la semafor a deschis portiera şi a fugit pe carosabil”, a informat Penitenciarul Rahova într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, informarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Oraşului Bragadiru, IPJ Ialomiţa, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a Municipiului Bucureşti, procedându-se totodată la alarmarea personalului şi trimiterea de echipe de căutare formate din poliţişti de penitenciare ai unităţii.

Penitenciarul menţionează că fapta deţinutului este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Deţinutul are înălţimea de 1, 90 m, statură atletică, ochi căprui, sprâncene drepte, faţă ovală, ten deschis, păr şaten închis, iar la momentul părăsirii autovehiculului purta pantaloni gri de trening, geacă roşie, bluză de trening gri, arată Penitenciarul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL