Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi, după incidentele de la meciul dintre Dinamo şi UTA din martie

Sursa: Inquam Photos

Poliţiştii din Bucureşti fac, miercuri, 15 percheziţii în Capitală şi în judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi şi pun în aplicare 26 de mandate de aducere şi citaţii, într-un dosar care vizează incidentele dintre suporteri din 8 martie, de la meciul dintre Dinamo şi UTA. Mai exact, sunt vizaţi suporteri de la Dinamo şi CSA Steaua, care au intrat pe teren şi s-au bătut, folosind şi materiale pirotehnice. Şapte persoane, între care şi liderul galeriei CSA Steaua Andrei Florescu, sunt duse la audieri.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente pun în executare, miercuri, 15 mandate de percheziţie domiciliară şi 26 de mandate de aducere şi citaţii, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Mehedinţi, într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive.

”În urma activităţilor întreprinse, şapte persoane bănuite de comiterea faptelor au fost depistate, una dintre ele fiind depistată în incinta unui aeroport. Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri, faţă de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi folosirea, fără drept, de materii explozive.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi şi al echipelor de intervenţie din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, precum şi de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul vizează incidentul de la meciul de fotbal din 8 martie dintre Dinamo şi UTA, când suporterii au intrat pe teren şi s-au bătut. Ei au folosit şi materiale pirotehnice. Sunt vizaţi suporteri de la Dinamo şi de la CSA Steaua, în condiţiile în care la meci au asistat suporteri de la CSA Steaua în sprijinul UTA. De altfel, inclusiv liderul galeriei CSA Steaua Andrei Florescu a fost dus la audieri.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: