Performanțe remarcabile ale sportivilor români tineri la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu

Sursa foto: Budo seishin Ju Jitsu Bucuresti/ FACEBOOK

Tinerii sportivi români au obţinut rezultate de excepţie la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 (Cadeţi – U16, Aspiranţi – U18 & Juniori – U21), aducând 25 medalii pentru România în cadrul competiţiei. Cele mai multe medalii au fost aduse de membrii clubului Budo Seishin Bucureşti.

Cu un total de 25 de medalii (6 medalii de aur, 5 medalii de argint şi 14 medalii de bronz), România s-a clasat pe locul al şaselea din 43 de naţiuni participante la acest Campionat Mondial de JU-JITSU după cele 4 zile de concurs, potrivit News.ro.

Medaliile de aur au fost câştigate de sportivii Georgiana Iatan (de la clubul Budo Seishin Bucureşti) – U21 Fighting – 45 kg, Isabela Georgescu şi Bianca Georgescu (Budo Seishin Bucureşti) – U16 Show feminin, Mihăilă Gabriel şi Ştefan Constantinescu (Budo Seishin Bucureşti) – U21 Duo masculin, Adrian Alexandru (Dinamo Bucureşti) – U16 Fighting -73 kg, Ştefan Curtov-Stăncescu şi Adelin Vişteanu (Budo Seishin Bucureşti) – U21 Show masculin, Isabela Georgescu şi Bianca Georgescu (Budo Seishin Bucureşti) – U16 Duo feminin.

Rezultatele obţinute de sportivii români la această competiţie confirmă că România este o forţă la nivel mondial în Ju-Jitsu, clubul Budo Seishin Bucureşti având o contribuţie covârşitoare în tabloul medaliilor obţinute de România: 5 medalii de aur, 4 medalii de argint şi 7 medalii de bronz.

La Campionatul Mondial pentru adulţi din perioada 16-19 iulie 2023, care a avut loc la Ulaanbaatar, Mongolia, sportivii clubului Budo Seishin au cucerit 2 titluri de Vicecampioni Mondiali şi 2 medalii de bronz din cele 5 medalii ale României.

Clubul Budo Seishin Bucureşti îi felicită pe toţi tinerii sportivi care au reprezentat valorile Ju-Jitsu în cadrul lotului naţional al României la Campionatul Mondial de Ju-Jitsu pentru Tineret din Astana, precum şi pe toţi cei implicaţi în pregătirea lor.

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu U16, U18 & U21 din 2023 s-a desfăşurat în perioada 22-25 august la Astana, în Kazakhstan.

România a fost reprezentantă de 46 de sportivi la această ediţie a competiţiei, 14 dintre aceştia fiind de la clubul Budo Seishin Bucureşti.

Campionatul Mondial de Ju-Jitsu 2023 a fost cea mai puternică ediţie de până acum, cu peste 1.000 de sportivi din 43 de ţări care au participat la 1.201 de probe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: