Personal medical suspendat în urma decesului tinerei însărcinate de la Maternitatea din Botoşani

Sursă foto: news.ro
Sursă foto: news.ro

Personalul medical de la maternitatea din Botoşani care era de gardă în noaptea în care o tânără de 25 de ani însărcinată în trei luni a murit are activitatea suspendată, în urma deciziei conducerii spitalului. De asemenea, şefii unităţii sanitare au cerut realizarea unui audit extern care să evalueze modul în care protocoalele au fost aplicate şi au sesizat Comisia de disciplină, Consiliul Etic din cadrul spitalului, dar şi Colegiul Medicilor şi Ordinul Asistenţilor Medicali.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani anunţă, luni, că a dispus suspendarea activităţii personalului medical din cadrul secţiei Obstetrică-Ginecologie I care era de serviciul în noaptea în care a murit femeia de 25 de ani, a cărei sarcină s-a oprit din evoluţie la trei luni şi care nu a fost chiuretată.

În plus, conducerea unităţii sanitare a dispus realizarea unui audit medical extern „care să evalueze cu celeritate activitatea şi procedurile medicale” aplicate în cadrul maternităţii. În urma decesului tinerei au fost sesizate Comisia de disciplină şi Consiliul Etic din cadrul spitalului şi va fi înaintat un raport cu privire la acest caz către Colegiul Medicilor şi către Ordinul Asistenţilor Medicali, raport care să includă rezultatele preliminare ale anchetei care este în desfăşurare.

Conform unui document remis News.ro de reprezentanţii unităţii sanitare, raportul preliminar realizat în urma anchetei desfăşurate în spitalul din Botoşani a fost transmis Ministerului Sănătăţii la sfârşitul săptămânii trecute.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani a dispus realizarea unei anchete interne după ce o tânără însărcinată în 13 săptămâni şi mamă a trei copii a murit, după o noapte de spitalizare, în condiţiile în sarcina i se oprise din evoluţie. Presa locală publică, sâmbătă, mesaje trimise de tânăra femeie atât medicului curant cât şi celui de gardă, în care se roagă de aceştia să o chiureteze, explicând că nu mai suportă durerile.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL