Pescarii pregătesc un protest contra proiectului privind amplasarea instalațiilor eoliene în mare

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Proiectul de lege pentru amplasarea instalațiilor eoliene în Marea Neagră în regiunea Șabla a făcut să sară în sus comunitatea de pescari din partea de nord a litoralului bulgăresc al Mării Negre, scrie 24 Chasa.

În Bulgaria sunt peste 150.000 de pescari de-a lungul coastei Mării Negre, iar în partea de nord sunt aproximativ 30.000 – 40.000, potrivit lui Viktor Lucianov, pescar din Balcic.

 ”Vor fi create sute de locuri de muncă în municipiile Șabla, Kavarna, Balcic și Dobrici, pentru deservirea infrastructurii maritime și terestre”, se arată în motivația proiectului de lege.

Potrivit deputatului de la Continuăm Schimbarea – Bulgaria Democrată din regiunea Dobrici, Ivailo Mircev, unul dintre inițiatorii proiectului, turbinele eoliene funcționează în proporție de 46% din timp pe tot parcursul anului, ceea ce le face o sursă de energie de încredere.

”Prima fază posibilă este zona din jurul localității Șabla, unde se pot construi în doar câțiva ani cel puțin 6 GW capacități, prin care să se garanteze independența energetică a țării”, a mai spus Mircev, dând ca exemplu România, care are de mult timp deja dezvoltate proiecte de peste două miliarde de euro în partea românească a MăriiNegre.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL